19/12/06

Το λιοντάρι της Κάντζας

Αγαπημένοι και φίλοι γεια σας,
Είμαι ο Σταυροπούλης ο Θεσσαλονικιός. Σήμερα έχω τη χαρά να βρίσκομαι στο σπίτι του φίλου μου Παναγιώτη ο οποίος μένει στην Κάντζα Παλλήνης, μια περιοχή που λέγεται αλλιώς Λεονταρίου από έναν αρχαίο μύθο.

Ο μύθος ανέφερε ότι σε μια σπηλιά στον Υμηττό (το βουνό που βρίσκεται σε αυτό το μέρος) ζούσε ένα λιοντάρι που καταβρόχθιζε τα ανύπαντρα κορίτσια που περνούσαν από κει, γι’ αυτό ο Θεός το μαρμάρωσε. Το μαρμαρένιο λιοντάρι βρίσκεται ακόμα και σήμερα έξω από ένα πανέμορφο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που υπάρχει εδώ στην Κάντζα. Του Παναγιώτη του αρέσει πολύ να μαζεύει χόρτα, μαζί με τη γιαγιά του την Τασία, στα χωράφια και τα αμπέλια που υπάρχουν γύρω από το εκκλησάκι.

Ο Παναγιώτης μένει σε ένα διώροφο σπίτι με ένα μεγάλο κήπο μαζί με την μαμά του, την Έφη, τον πατριό του, Χρήστο, και τον μικρό του αδερφό, τον Ανδρέα, που είναι μόλις τεσσάρων χρονών. Έχει δύο σκυλιά, ένα λυκόσκυλο, που το λένε Έκτορα, και ένα κυνηγόσκυλο, που τον λένε Άρη.

Ο Παναγιώτης μαθαίνει αγγλικά και γερμανικά αλλά αυτό που του αρέσει πιο πολύ είναι το TAE KWON DO. Τώρα που γυρίσαμε από το γυμναστήριο όπου μαθαίνει αυτή την πολεμική τέχνη θα παίξουμε στον υπολογιστή παιχνίδια. Θα διασκεδάσουμε πολύ Πριν κοιμηθούμε θα διαβάσουμε ένα ωραίο βιβλίο και θα φάμε sandwich με μπόλικη μαγιονέζα.

Αυτή τη στιγμή καθόμαστε δίπλα στο τζάκι και στο μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίζει το σαλόνι του σπιτιού και σας στέλνουμε όλη μας την αγάπη και τα φιλιά μας.